Toprakarme Duvar
En Uygun ve En Hızlı Toprakarme Duvar Çözümleri için STECH İNŞAAT
Bizi hemen arayın 0212 487 41 18 akadiruzun@stech.com.tr 0533 209 53 15
Toprakarme Duvar Sistemi Nedir? (Galvanizli Çelik Şerit Toprakarme Duvar)
Toprakarme duvar sisteminin (Çelik Şerit veya Polimer Şerit) dayandığı ana prensip zemin ile sürtünmeli, çentikli, nervürlü toprakarme duvar donatısının beraber çalışmasıdır. Yatay ve düşey yüklerden kaynaklı gerilmeler sürtünme kuvvetiyle özel galvanizli çelik lamalara veya yüksek çekme mukavemetli polimer şeritlere aktarılarak toprakarme duvar stabilitesi sağlanmaktadır.
Yarı esnek istinat yapısı olarak deprem dayanıklılığı çok yüksektir.
Toprakarme duvarın ön yüzündeki prekast beton cephe panelleri taşıyıcı olmayıp dolgunun akmasını engellemesi ve estetik görünümü sağlamak için kullanılır. Toprakarme duvar yüzeyinde çeşitli tip ve desenlerde prekast beton paneller kullanılabilmektedir. İşveren idarelerin kurum ve firma logoları da görsel olarak betonarme panellerde kullanılabilir.
Projelendirilen toprakarme duvar hesabı, uzman geoteknik inşaat mühendislerimiz tarafından bünyemizde yapılmaktadır. Toprakarme duvar imalatı kendi uzman ekiplerimiz tarafından sahada yapılmaktadır.
Toprakarme duvar yapımı; temel tesviye betonu, prekast cephe panelleri, özel galvanizli çelik şerit donatılar veya yüksek dayanımlı polimer şerit, toprakarme dolgu malzemesi gibi temel elemanların yanı sıra diğer bazı aksesuarların (galvanizli çelik kelepçeler, galvanizli cıvata-somun, plastik bağlantı elemanları, EPDM lastik takoz ve derz fitili) yardımı ile oluşturulmaktadır.
Toprakarme Duvar İnşaatı Aşamaları
1-) Toprakarme duvar projesinin hazırlanmasından sonra, özel kalıplarda prekast panel dökümü yapılır ve stoklanır.
2-) Duvar projesinde belirtilen seviyede temel tesviye betonu dökülür.
3-) 38 cm kalınlığında tabakalar halinde dolgu malzemesi serilir ve sıkıştırılır. böylece serme sıkıştırma işlemi hızlıca yapılır.
4-) İlk sıra paneller yerleştirilir, polimer şeritler veya galvanizli çelik şeritler serilir ve galvanizli cıvata-somun veya plastik bağlantı elemanı yardımı ile panellere bağlanır. Bir sonraki dolgu yapımında yine yukarıdaki işlemler tekrarlanır. Prekast panellerin aralarına EPDM lastik takoz ve derz fitili yerleştirilir.
En Uygun Fiyata Çelik Şeritli Toprakarme Duvar İnşa Etmekteyiz.
Toprakarme Duvar Yapımı -Çelik Şerit ile- Sistemin Avantajları:
- DAHA HIZLI: Yüksek imalat hızı
- DAHA DÜŞÜK MALİYET: Ekonomi. Hem malzeme hem de imalat süresi açısından değerlendirildiğinde klasik betonarme istinat duvarlarına göre daha ekonomiktir.
- DEPREME KARŞI DAHA DAYANIKLI: Betonarme ve taş duvar sistemlerine kıyasla esnek bir sistem olduğu için deprem performansı yüksektir.
- TEMEL ZEMİNİ: Toprakarme duvar sistemi tekniği sayesinde duvar temelinde zemin iyileştirmesi ( fore kazık, jet grout) gerektirmemektedir. Zayıf temel zemini koşullarında da ekonomik avantaj sağlar.
- DAHA ESTETİK: Estetik görünüm, logolu panel imalatı imkanı
- DAHA DAYANIKLI: Korozyon karşı dayanıklı galvanizli malzemeden üretildiği için toprakarme duvarın servis ömrü diğer duvarlara göre daha uzundur. Polimer şeritli toprakarme duvarlarda plastik kaplamalı donatı çok daha uzun sürelerde korozyona uğramadan servis ömrü sunmaktadır.
- DAHA ÇEVRECİ: Beton ve demir kullanımını azaltarak çevreye daha duyarlı bir şekilde istinat duvarı ihtiyacı karşılanır.
Yüksek Toprakarme Duvar
Yüksek istinat duvarları ihtiyaçlarına en ekonomik, hızlı ve sağlam sistemdir. Belirli bir yükseklikten sonra ve bilhassa deprem yüklerinin yüksek olduğu bölgelerde yüksek toprakarme duvar sistemleri klasik istinat yapılarına göre çok daha ekonomiktir. Uygulama avantajları, beton, demir sarfiyatları açısından daha avantajlıdır.
Yüksek duvar ihtiyaçları pahalı zemin iyileştirme yöntemlerine neden olabilir. Forekazık imalatı ise bu tip zemin iyileştirmelerinin en pahalı olanıdır. Yüksek duvarlar toprakarme olarak çözülürse zemin iyileştirme ihtiyacı kalmayabilir ya da daha ucuz yöntemler yeterli olabilir. Mesela zemin, geogrid veya geocell ile iyileştirilebilir. Daha sonra iyileştirilmiş zeminin üzerine toprakarme duvar inşa edilir.
Yüksek toprakarme duvarlar esnek yapılar oldukları için deprem yüklerini tolere eder ve depremde yüksek performans sergiler.
Palyeli Toprakarme Duvar
Çok yüksek duvarlarda daha ekonomik çözümler sağlamak için ve toprakarme duvar yapısını daha estetik hale getirebilmek için palye yapılabilir.
Projeye göre istinat duvarının belli bir yüksekliğinde, belli bir mesafe kadar palye bırakılır.
Palyeli Toprakarme duvarlar, arazi şartlarına göre, proje alanının kullanımı ve bütçe dengesi gözetilerek optimum tasarım yapılmasına imkan verir. İmalat konuusnda da iş verene kolaylık sağlar.
Stech İnşaat, toprakarme duvar projelerinde uygulama projesi, malzeme temini, imalat, montaj ve teknik danışmanlık olmak üzere bütün hizmetleri anahtar teslimi olarak sunmaktadır.
Galvanizli Çelik Şeritli Toprakarme duvar İstanbul'da sıkça yapılmaktadır. Çoğu üniversitemizin inşaat bölümlerinde zemin mekaniği derslerinde hala toprakarme duvarlar ile ilgili yeterince eğitim verilmemektedir. Bu yüzden inşaat sektöründeki birçok kişinin hala toprakarme duvar sistemi hakkında tam bilgisi olmadığından sisteme karşı önyargıları olabiliyor.
Stech İnşaat olarak yaptığımız her toprakarme duvar projesinde inşaat sektöründeki bu önyargıyı yıkmaya devam ediyor, insanları toprakarme duvar sistemin avantajları konusunda bilgilendiriyoruz.
Günümüzde kamu idareleri de toprakarme duvar konusunda bilgileniyor ve projelerinde giderek daha çok toprakarme duvarlar yaptırıyorlar.
Toprakarme duvar, KGM Karayolları idaresinin en çok tercih ettiği istinat yapısı sistemidir. Ekonomik avanatajı nedeniyle diğer idareler ve özel sektör de tercih etmektedir. Endüstri yapıları için uygundur.
Firmamız toprakarme şerit fiyatları için projeyi inceler ve en uygun teklifi müşterilerine en kısa sürede sunar. Stech İnşaat, toprakarme yapan firmalar arasında öncü bir şirkettir. Aynı gün içinde projelerinize fiyat teklifi sunarız.
0212 487 41 18 / 0533 209 53 15 - Stech İnşaat - Toprakarme Duvar